TuX Switch to EN
<<<  >>>

Afgánci

Jsi hrdinný obránce své vlasti. Můžeš si vybrat, zda budeš afgánský voják s kalašnikovem (nedávná válka) nebo důstojníkem německé armády (2. světová - vylodění v Normandii) nebo sovětský obránce nejsevernější Sibiře (smyšlený konflikt - USA útočí z Aljašky na Kamčatku a Čukotku). Stojíš na své rodné domovské zemi a sleduješ jak vojáci USA vyskakují ze svých letadel a chtějí obsadit tvou vlast. To přeci nemůžeš dopustit! Naštěstí máš svou oblíbenou rychlopalnou zbraň a náhodou zásobování zrovna dovezlo na tvoje stanoviště tolik nábojů, že je nemůžeš nikdy v životě všechny vystřílet. Přestože jsou útočící nepřátelští vojáci v přesile, ty jako správný hrdina zůstaneš a zkusíš jich sejmout co nejvíc. Můžeš si zavolat na pomoc své kamarády. Hra totiž podporuje hru až 4 hráčů na 1 počítači. I pro ně bude dostatek nábojů.

Toto je naše první hra, která pouížvá 3D grafickou kartu. Konečně naší hrou potěšíte i svého grafického miláčka, který až do této chvíle jen nečině přihlížel vašemu hraní našich her. Tato akcelerace umožnila zvětit rozlišení hry bez újmy na její rychlosti. Jistě vám neunikne, že panáčci jsou velice realističtí. Je to tím, že jsme se namaskovali a převlékli a pak už vše vyřešil digitální foťák. V této hře si tak zahráli skuteční herci. Poprvé byli herci požiti v Racerovi na fandící panačky. Pokud jste zvědaví, můžete se podívat, s jakými fotkami je pracuje. foto (77 KB) V menu byly použité fotky ze skutečné války. Hra je napsaná na zcela nové aplikační kostře D3DXApp (naše vlastní výroba), která podoruje mimo jiné i hardwarově urychlovanou grafiku. Tato hra je vlastě první ostré testování nové kostry. Hra vyžaduje DirectX 8.0 a vyšší. Ke hře měla původně být i hudba, která ale nakonec přidána nebyla, aby se ušetřilo místo. Nicméně si ji můžete také stáhnout. song 1 (1.6 MB), song 2 (1.54 MB), song 3 (690 KB), song 4 (1.8 MB), song 5 (2.2 MB), song 6 (1.5 MB), song 7 (277 KB) Jedná se zejména o parodické písničky. Vřele doporučuji pro pobavení :-). Ty, které jsou téměř autentické sestrojil Ondřej Konopík. Grafik se tentokrát opravdu překonal v optimalizování grafiky a na velikosti hry to je opravdu hodně znát. Zvláště zabalená hra je menší, než byly původně i ty nejoptimističtější představy a odhady. Ve hře nakonec nejsou zuky. Uvažovalo se o nich, ale když si hru zahrajete, zjistíté, že zvuk střelby i umírajících američanů by byl slyšet stále a bez jakékoliv změny. Tím by zvuky přišly o svůj význam a brzy by začaly otravovat. Pokud chcete při hře hudbu, doporučujeme v pozadí pustit XMMS nebo WinAmp.

Přestože hra používá DirectX8.0, běží i ve Wine - obyč Wine. Ne WineX nebo Cedega. Prostě Wine. Hluboce smekáme před autory Wine a děkujeme, že nám umožnili hrát naše hry i na normálním operačním systému.

screenshot screenshot screenshot
AutořiBernard Lidický
Zdeněk Böswart
Jan Gallas
SystémWin32, Wine
LicenceGPL
StahujAfgánci (1.1 MB)
Zdroják (2.9 MB)