TuX Switch to EN
<<<  >>>

Kulič

Kulič je neuvěřitelně zábavná hra. Naprosto dokonalá grafika, jednoduché ovládání, litry krve a hromady mrtvol, možnost velké škály nastavení (minimum 486 - Pentium 200 - dle nastavení). To vše je v této skvělé 2D střílečce. Vyberete si mapu, postavu, nastavíte nepřátele a už je můžete jít kosit. Ovládáte skvělého, silného, rychlého, pozuby vyzbrojeného ramba a střílíte do ostatních hlava nehlava. Hra probíhá klasickým stylem DEAD-MATCH, takže když vás čirou náhodou někdo sejme, tak se oživíte a znovu hurá na ně. (Počítače se také oživují)

Aby váš útok byl účinnější, je pro vás připravena celá řada zbraní. Kulomet je zbraň s velkým dostřelem a jistým rozptylem. Hodí se vždy a na vše. Mrazák je dalekodostřelná mrazicí aparatura, která nejen cíl zraní, ale trochu ho přimrazí, takže se cíl pohybuje výrazně pomaleji. Hodí se na silnější pomalé nepřátele, kteří se pak prakticky nehýbou. Granátomet je taktická zbraň. V noční hře není příliš vidět a umí některé věci přestřelit. Nemá příliš velký dostřel, ale sejmout někoho, kdo stojí za autem a snaží se vás zkosit kulometem (auto je neprůstřelné) je skvělý pocit taktického vítězství. Eliminátor je zbraň hromadného ničení. Střílí velice rychle a vybuchuje v úchvatných záblescích smrti ostatních. Plamenomet řeší bleskově každé blízké setkání. Brokovnici jistě všichni znáte z DOOMA. Chvilku se nabíjí, ale jinak je to naprosto ultimátní zbraň. A na závěr je tu lahůdka v podobě raketometu. Neuvěřitelný dostřel a smrt je jistá v každém případě. Pokud si zapnete efekty, uvidíte naprosto dokonalý kouř za raketou.

Zmínil jsem tady něco jako noc a světlo. Můžete si zahrát noční hru. V noční hře se vše ztmaví a zobrazí se osvětlení, takže když vystřelíte z plamenometu, tak to ozáří okolí. Některé zbraně v noci svítí sami od sebe. Noční hra skvěle mění atmosféru hry. Velice se hodí náhodně poházené bonusy, jako třeba neviditelnost, nesmrtelnost, náboje atd. Než Kuliče pustíte, pusťte si Setup a nastavte si barevnou hloubku, efekty atd. dle výkonu vašeho počítače. Když dáte novou hru, může chvilku trvat, než se načtou data programu a řádně se nakonvertují. Do hry můžete vkládat i vlastní mapy. Je to velice jednoduché. (ale musíte si je nakreslit :) ) Jak to udělat se dozvíte v takové menší dokumentaci, kde je i mnoho užitečných rad. Ve hře je též hudba a zvuky, které skvěle dokreslují celkovou atmosféru. Každá zbraň má svůj zvuk střelby a případně výbuchu. Svou vlastní hudbu má i každá mapa.

Hra se dočkala Linuxového portu.







AutořiBernard Lidický
Zdeněk Böswart
SystémWin32
LicenceGPL
StahujKulič (2,9 MB)
Kulič bez zvuků (1,4 MB)
Zdrojáky (4,5 MB)