TuX Switch to EN
<<<  >>>

Kulič - Linux

A je to tady - pořáaná hra pro Linux. Kulič. Dočkal se svého portu na tučnáka. Portovnáníhlavní hry zabralo neuvěřitelně pouhé tři hodiny. Muselo se opravit pár nedostatků v lomítkách a už to běželo jak mělo. (K mému velkému úžasu) Se setupem to bylo horší. Naštěstí vše zachránil Michal, protože to splácnul v Gladu, což mě se nějak nedařilo. Nakonec se to ale stejně nepoužilo a hra se konfiguruje přes .kulic v domovskem adresáři. Je to Linuxovější než nějaký grafický Setup. Ale hlavní je, že Kulič je tady a běží dábelským způsobem. Starší verze pro jednu divnou věc, co si říká OS běžela i na 486, takže si můžete udělat představu o nárožnosti hry. (Žádná slideshow jako v TuxRacerovi bez akcelerace se nekoná - Mimochodem už akceleraci mám - TuxRaxcer je fakt super extra pařba.) Tedy je to jen můj odhad. Skutecně jsem to na pomalém stroji nezkoušel.

Změn proti Win Kuličvi není mnoho, takže si přečtěte detailní popis hry pro win verzi. Ale několik změn přecijen je. Byl odstraněn multiplayer a přehrávání CD. Hra byla kompilována pro X-ka, ale protože allegro umí i svgalib, tak by to mohlo jít překompilovat a hrát i bez X, ale nezkoušel jsem to. Pokud si hry chcete zahrát, určitě budete potřebovat knihovnu Allegro. Možná je ve vaší distribuci, nebo ji můžete najít mezi Knihovnami.

U verze 1.1 se hra dočkala nutných úprav zdrojáků, aby šla opět hladce přeložit. Jako bonus se přidalo pár dalších linuxových věcí, jako například že se hra sama přiřazuje do menu (skoro). Další novinkou je také balíček pro Ubuntu 9.10 i386. Pro uživatele ArchLinuxu je také balíček.







AutořiBernard Lidický
Zdeněk Böswart
Michal Marek
SystémLinux
LicenceGPL
Stahuj
verze1.1
Kulič 1.1 Zdroják 64bit
Kulič 1.1 Zdroják
Kulič Ubuntu 9.10 i386
verze1.0
Kulič 1.0 i386
Kulič 1.0 Zdroják (2 MB)