TuX Switch to EN
<<<  >>>

Racer

Konečně jsme se všichni dočkali. Po dvou letech extenzivního vývoje je hotová hra RACER. Jde o největší závodní hru všech dob. Hra běží na modifikovaném enginu Kuliče nebo přesněji Kulič běhal na nedodělaném enginu z Racera. Racer je hra plná nádherných aut. Najdete auta od Fiatu Brava až po Lamborghini a Ferrari. Celkem jich je asi 30. Každé má samozřejmě své vlastnosti. Pro větší přehlednost jsou čtyř kategorií. Můžete se s nimi prohánět po 7 tratích. Některé jsou závodní okruhy a některé jsou na normální silnici. Jistě poznáte první trať, která není nepodobná první mapě v Kuličovi. Můžete si zajet trénink, ve kterém si vyberete auto, nastavíte trať a protivníky a už startujete. Pokud máte rádi vyrovnané závody, můžete zkusit Tovární pohár. Vyberete jednou auto pro všechny a společné a jezdí se několik tratí. Na trati jsou poházené peníze. Ty stačí už jen sbírat a pak si můžete vašeho miláčka vzít do servisu a vylepšit ho. Pokud máte náladu, můžete zkusit kariéru. Dostanete dozačátku nějaké peníze, koupíte si auto a pak závodíte, vyděláváte peníze, vylepšujete své auto, kupujete nová,... Hra si pamatuje vaše úspěchy, takže se pak na ně můžete podívat. Při hře dvou hráčů je místo kariéry možnost hrát Duel. V duelu proti sobě závodí dva hráči se svými auty z kariéry. Celková velikost zdrojáků je 500KB. Zatím to je náš rekord. Ke hře je ještě několik editorů - na tratě, na pohár, na jezdce a na auta. Ty ale bohužel nejsou součástí distribuované hry :-).

Pokud jste si již Racera stáhli, bohužel má malý nedostatek - chybí soubor test4.pcx. Stahňete si ho a rozbalte do adresáře maps. Pokud budete stahovat Racera teď, už je vše opravené. Jak můžete vidět, byla přidána i anglická verze. Pokud se vám nebude vařit rozbalit stahovaný soubor, potřebejete nový winrar. Je ke stažení v archivu nebo v odkazech.

Problém Nepodařilo se nastavit rozlišení je vyřešen. stáhněte si patch a přepiste oba soubory. V setupu pak můžete vybrat jinou barevnou hloubku - hra by měla s jinou barevnou hloubkou fungovat. (Hodně narychlo udělaný patch - snad funguje :-) ). Pokud si stáhnete celou verzi, nemusíte jí už zapatchovávat. Už je zapachovana. Druhá možnost řešení problému je spustit hru v okně. Ale k tomu musíte barevnou hloubku plochy nastavit na 32Bpp.

Patch na verzi 1.10 je exe soubor kompilovaný s užitím novějších verzí knihoven. Hra by asi měla být rychlejší a stabilnější. Ale před updatováním doporučujeme zálohovat staré přepisované soubory, kdyby to nefungovalo podle našich (vašich) představ.

Ke hře jsou nyní dotupné i editory a náhodou jsem kdesi objevil návod, jak hru cracknout kůli penězům v kariéře. To svědčí o velké oblíbenosti hry :-)

Hru není potřeba spouštět ve Wine, protože se dočkala portu na Linux :-)






AutořiBernard Lidický
Zdeněk Böswart
SystémWin32
LicenceGPL
StahujRacer CZ 1.1 (16 MB)
Racer EN 1.1 (16 MB)
Editory (350 KB)
Navod na Crackovani (5 KB)
Zdroják (60 MB)