TuX Switch to EN
<<<  >>>

Speed Busters

Speed Busters je naše největší hra. (Alespoň co se velikost dat týče) Základem hry jsou dva exe soubory. Vlastní hra a editor. Speed Busters je hra závodních autíček. Ve hře jsou vložena tři hrací prostředí. Naše letní. To znamená stromečky, domečky, travička, cesta, lesík,.. Naše zimní. Všechno je pokryto sněhem. Třetí je poušť, čili palmy, kaktusy a hromady písku. Byl též pokus o jako 3D terén známý z real-time strategií, kde je kopec tvořen jen neprůjezdnou bitmapkou.

Můžete si vybrat ze tří aut každé o tří barvách. Škodovka s nelepší akcelerací (cha cha cha) a zatáčením, Corvette ZR 1 jako průměrné auto a nejrychlejší a nejhůře ovladatelné Ferrari F1. Ve hře se též vyskytuje celá řada bonusů, které mění vlastnosti vašeho autíčka.

Vyplácí se bonusy sbírat, jelikož těch kladných je více, než záporných. Síla bonusů se mění s pořadím hráče. Čím jste na tom hůře, tím je bonus příznivější. Za zmínku stojí i možnost hrát pohár, nebo možnost hry až čryř hráčů na jednom počítači. Celkem se na start může postavit až osm aut.

V editoru si můžete sami navrhnout trať. Přímo v editoru si můžete přepínat mezi povrchem a zkoušet tak vzhled. Editor trať testuje na použitelnost, nebo umí zahlazovat kraje, či je sám doplňovat rovnou. Editor automaticky zaregistruje typ souboru *.sbt, takže tratě pak můžete otevřít pouhým dvouklikem na ně. Pokud vytvoříte nějakou trať, pošlete nám ji. Pokud bude alespoň trochu hratelná, určitě se dostane na tuto stránku.

Nároky jsou bohužel díky hudbě a zvukovým efektům trochu vyšší. Pro 16-bit verzi vám bude však zcela bez problémů stačit P-150. Z toho důvodu je více exe souborů (každý má jiné min. požadavky). Na 486 netestováno. Víte, že všechny zdrojáky (*.cpp a *.h) mají dohromady 350 KB?

Verze SpecialEdition funguje ve Wine - normálním wine. Netřeba Cedegu nebo WineX. Druhé dvě se mi rozběhnout nepodařilo. :-(

PS:
Pro hru existují i dva cheaty. Stačí napsat v hlavním menu "hippo games" a hra se výrazně zrychlí nebo "jsem srab" a podívat se na výběr aut. Chaty lze aktivovat / deaktivovat. Při jejich korektním zadání se ozve charakteristický zvuk.


screenshot screenshot screenshot
AutořiBernard Lidický
Zdeněk Böswart
SystémWin32, Wine?
LicenceGPL
StahujPlná verze (42 MB)
Ořezaná verze (17 MB)
Special Edition (1.1 MB)
Dalsi mapy (16 KB) - autor Filip Arlet a přátelé
Zdroják (21 MB)
Zdroják Special Edition (3,9 MB)